Zgodovina

Zgodovina 2018-06-14T02:54:39+00:00

OD PRVIH KORAKOV DO DANES

Hrastnik je v Sloveniji sinonim za predstavo o “knapih”, ki zaprašeni in izčrpani kopljejo pod zemljo. In ravno ti knapi so razlog, da se je v Hrastniku razvila steklarska industrija, ki je bila vezana na veliko porabo energije-premoga. Zaradi steklarske industrije je v naši dolini nastalo tudi nekaj podjetij, ki se ukvarjamo z izdelavo svetil.

“Ko občutki utesnjenosti, viška delovne energije in želja presežejo mejo, se človek odloči za korenite spremembe”. – Anita in Jure Kozole

Ta misel daje odgovor na vprašanje, zakaj je podjetje Kaij nastalo. Že v letu 1987 sve se odločila in ustanovila obrtno delavnico za izdelovanje drobnih kovinskih predmetov, ki pa je zelo hitro dobila drugo smer in začela s proizvodnjo svetil. Izkazalo se je, da je bila odločitev pravilna.

Sledila je rast prometa, števila izdelkov, potrebe po novih in novih poslovnih površinah, povečevalo se je število sodelavcev. V letih rasti smo postopoma pridobivali nove prostore in proizvodnjo. Vse to in tudi skladišče smo kasneje preselili izven stanovanjskega dela naselja. Danes poslujemo v poslovnih prostorih na cca 1100 m 2. V podjetju in za podjetje dela 20 ljudi.

Smo uveljavljeno družinsko podjetje, ki na lokalnem nivoju pomeni sinonim za urejeno, zdravo in perspektivno malo podjetje z jasno vizijo.