Zgodovina

Od prvih korakov do danes

Hrastnik je v Sloveniji sinonim za predstavo o “knapih”, ki zaprašeni in izčrpani kopljejo pod zemljo. In ravno ti knapi so razlog, da se je v Hrastniku razvila steklarska industrija, ki je bila vezana na veliko porabo energije-premoga. Zaradi steklarske industrije je v naši dolini nastalo tudi nekaj podjetij, ki se ukvarjamo z izdelavo svetil.

Ko občutki utesnjenosti, viška delovne energije in želja presežejo mejo, se človek odloči za korenite spremembe.  Anita in Jure Kozole

Ta misel daje odgovor na vprašanje, zakaj je podjetje Kaij nastalo. Že v letu 1987 sve se odločila in ustanovila obrtno delavnico za izdelovanje drobnih kovinskih predmetov, ki pa je zelo hitro dobila drugo smer in začela s proizvodnjo svetil. Izkazalo se je, da je bila odločitev pravilna.

Sledila je rast prometa, števila izdelkov, potrebe po novih in novih poslovnih površinah, povečevalo se je število sodelavcev. V letih rasti smo postopoma pridobivali nove prostore in proizvodnjo. Vse to in tudi skladišče smo kasneje preselili izven stanovanjskega dela naselja. Danes poslujemo v poslovnih prostorih na cca 1100 m 2. V podjetju in za podjetje dela 20 ljudi.

Smo uveljavljeno družinsko podjetje, ki na lokalnem nivoju pomeni sinonim za urejeno, zdravo in perspektivno malo podjetje z jasno vizijo.